Copyright | Vassiliki Karayanni
logo

Greek

 • Η Εθνική Λυρική Σκηνή αφιέρωσε ένα Gala στον Ιταλό συνθέτη Gioachino Rossini, το οποίο παρακολουθήσαμε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η κα. Βασιλική Καραγιάννη ξεχώρισε με τις κρυστάλλινες και τονικά ακριβείς κολορατούρες της: Il barbiere di Siviglia, ντουέτο, Dunque io son/ Le Compte Ory, En proi á la tristesse/ Il turco in Italia, ντουέτο, Credete alle femmine.
  testimonial-image
  Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-ΣγούρδαςGala Rossini – Εθνική Λυρική Σκηνή
 • Η Βασιλική Καραγιάννη, στον ρόλο της κόρης του Ριγολέττου, της Τζίλντα, έναν ρόλο που της ταιριάζει απόλυτα από κάθε άποψη, έδειξε αβίαστα τη μεγάλη της κλάση. Συνδυάζει εμφάνιση και φωνή και θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Ως Τζίλντα μας χάρισε το «Caro nome» με έναν αξέχαστο τρόπο.
  testimonial-image
  Νίκος Βατόπουλος“Ριγολέττο” - Εθνική Λυρική Σκηνή
 • Με την άρια της Βασίλισσας της Νύχτας η Βασιλική Καραγιάννη ήταν η Βασίλισσα της Βραδιάς στις 4 Νοεμβρίου 2015, παραμονή της επετείου των 224 ετών από το θάνατο του συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. H χροιά της φωνής της καθυπόταξε το ρόλο, παρά το «άγριο» της άριας. Έχοντας αποδείξει πλειστάκις το ταλέντο και τη δουλειά της – από Νορίνα στο Ντον Πασκουάλε (στην παραγωγή της ΕΛΣ του 2004) μέχρι πιο πρόσφατες εμφανίσεις, εισβάλλει στη σκηνή και προσθέτει λάμψη και δύναμη στην άψογη παραγωγή του Μαγικού Αυλού.
  testimonial-image
  Κωστής Δ. Μπίτσιος“Ο Μαγικός Αυλός”
 • Η υψίφωνος κα. Βασιλική Καραγιάννη, το αηδόνι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ερμήνευσε την Gilda στην Όπερα Rigoletto του G.Verdi. Η φωνή της ακούγεται πάνω από την ορχήστρα. Αντηχεί σα φλάουτο στα αυτιά σου. Η άρθρωσή της ήταν παρούσα. Ειδικά στο «Caro Nome», όπου απέδειξε ότι ο καλλιτέχνης χρειάζεται να έχει και σωστή έκφραση. Με την άριά της ήταν η πρώτη στιγμή της βραδιάς, που στην πλατεία κυριάρχησε η απόλυτη ησυχία. Όχι επειδή κάποιος το ζήτησε, αλλά επειδή η φωνή της το επέβαλλε. Στο ντουέτο πατέρα-κόρης στην πρώτη και στη δεύτερη πράξη του έργου Πλατανιάς και Καραγιάννη κέρδισαν το μεγάλο χειροκρότημα του κοινού. Στην τετραφωνία της τρίτης πράξης ήταν αυτή, που ξεχώρισε, όπως και στο τρίο Σπαραφουτσίλε-Τζίλντας-Μανταλένας της ίδιας πράξης. Ως επαγγελματίας μονωδός βλέπεις ότι κάθε χρόνο η κα. Καραγιάννη διατηρεί το βάρος της, προσέχει τον εαυτό της. Στο φινάλε του Ριγολέττου συγκινεί και αυτή τη συγκίνηση του ρόλου της έφερε επί σκηνής στο τελευταίο χειροκρότημα όλου του θιάσου από το κοινό.
  testimonial-image
  Κωστής Δ. Μπίτσιος“Rigoletto” - Εθνική Λυρική Σκηνή
 • Η φωνή σου είναι σκιά του ονείρου. Ακούγοντάς σε, ακούω μες στην ψυχή έναν μακρινό ψίθυρο από ζεστή πηγή.
  testimonial-image
  Αγαθή ΔημητρούκαΣυγγραφέας
 • Έχει χειροκροτηθεί στα σημαντικότερα θέατρα του κόσμου, ακολουθώντας το ένστικτό της, αυτό που κάθε φορά ζητούσε η δική της ψυχή και αυτό που ζητά του καθενός μας η ψυχή από την τέχνη: την ανάταση μέσα από το ταξίδι των συγκινήσεων.
  testimonial-image
  Δημήτρης Καλαντζήςpostmodern.gr - συνέντευξη

 • Με την άρια της Βασίλισσας της Νύχτας η κα. Βασιλική Καραγιάννη ήταν η Βασίλισσα της Βραδιάς. H χροιά της φωνής της καθυπόταξε το ρόλο, παρά το «άγριο» της άριας. Έχοντας αποδείξει πλειστάκις το ταλέντο και τη δουλειά της, εισβάλλει στη σκηνή και προσθέτει λάμψη και δύναμη στην άψογη παραγωγή του Μαγικού Αυλού. Η αλήθεια είναι ότι μετά το χαμογελαστό «Ω, μην τρέμεις, αγαπητό μου παιδί,…» ανυπομονείς για τη 2η πράξη και το οργισμένο «Στην καρδιά μου κοχλάζει καταχθόνιο μίσος,…». Η «αστροστόλιστη» κα. Καραγιάννη, «πιάνει» εξώκοσμες νότες σε μία δύσκολη άρια, που τονίζει την αναληθοφανή πλοκή της συγκεκριμένης όπερας. Οι λαρυγγισμοί της καταξιωμένης κολορατούρας καθιστούν την ηρωίδα συμπαθητική και ανεξήγητο γιατί την ταυτίζουν με το Κακό, όταν από την άλλη ο Ζαράστρο είναι απαγωγέας και ποθεί τη νεαρή Παμίνα. Η φωνή της κας Καραγιάννη είναι γεμάτη και ο ήχος γλυκός και στις χαμηλές και στις υψηλές νότες. Η καλλιτέχνις τραγουδά ιδανικά τις κλίμακες και ερμηνεύει υποδειγματικά το ρόλο.
  testimonial-image
  Κωστής Δ. Μπίτσιος“Ο Μαγικός Αυλός” - Εθνική Λυρική Σκηνή
 • Η κυρία Βασιλική Καραγιάννη είναι μια από τις πιο ταλαντούχες αλλά και όμορφες παρουσίες σε ένα μουσικό είδος που κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές στην Ελλάδα. Μας το δείχνουν οι παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής που γεμίζουν πλέον.
  testimonial-image
  Ευαγγελία Κανταρτζήcityculture.gr - συνέντευξη
 • Έλληνες βαρύτονοι και Ελληνίδες σοπράνο κατακλύζουν τα θέατρα του κόσμου: στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, στο Fenice της Βενετίας, στη Μετροπόλιταν Όπερα, στην Κοπεγχάγη, τη Μαδρίτη, το Σίδνεϊ! – Η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη ως Βασίλισσα της Νύχτας στον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ.
  testimonial-image
  Νίκος Βατόπουλοςeirinika.gr